معرفی و اخبار عمومی

انتشار نسخه آزمایشی YugaByte – یک بانک اطلاعاتی همه منظوره

چند روز پیش، یوگابایت به عنوان یک بانک اطلاعاتی جدید و مطابق با نیازمندیهای دنیای معاصر با تلفیق مدل های داده ای NoSQL مانند داده های سطرگسترده، داده های گراف و داده های کلید/مقدار و همچنین SQL پا به دنیای فناوری اطلاعات نهاد.

 

این بانک اطلاعاتی که توسط مهندسین فیس بوک و بعد از سالها، کار مداوم و به صورت متن باز منتشر شده است، با هدف ایجاد یک بستر یکپارچه مدیریت داده ها در یک سازمان در عین حفظ کارآیی و سرعت بالا و مقیاس پذیری مناسب، به وجود آمده است.

تستهای اولیه ، برتری آنرا نسبت به کاساندرا نشان می دهند و هر چند هنوز در ابتدای راه هستیم اما می توانیم شاهد یک محصول با کیفیت و متمرکز در حوزه کلان داده باشیم.

یوگا که در زبان سانسکریت به معنای یک عصر و دوره زمانی حدودا چند میلیون ساله است، به این دلیل برای این بانک اطلاعاتی انتخاب شده است که تاکید کند داده ها در این نرم افزار، تا همیشه باقی خواهند ماند و تمام نیازهای پردازشی آنها را در بستر یوگابایت پاسخ داده خواهد شد.

با گسترش تولید داده ها توسط حسگرها و رشد کاربردهای اینترنت اشیاء، داده های سری زمانی و پردازش آنها هم به یک دغدغه سازمانها تبدیل شده است که یوگابایت، این نیاز را هم به خوبی پاسخ خواهد داد.

نکته جالب توجه درباره یوگابایت این است که API و زبان کار با آن و حتی پورت های آن، کاملاً مطابق با کاساندرا، ردیس و پستگرس است یعنی کافیست هر سه این دیتابیس ها را استپ کرده، یوگابایت را استارت کنید. تمام ! (البته برای SQL هنوز کمی باید صبر کنید)

“We don’t want to innovate and bring the world the pain of learning one more database API because there’s enough out there. … You’ll be able to take an application written for Cassandra or Redis today and point it at YugaByte, and it would just work. We’re fully compatible with the drivers; you don’t need to change anything,” Ranganathan said. SQL support is in the works.

معماری کلان این دیتابیس را در شکل زیر می توانید مشاهده کنید :

مزایای این دیتابیس را در مقایسه با سایر بانک های اطلاعاتی در پاراگراف زیر می توانیم مشاهده کنیم :

It addresses the pain points for NoSQL by bringing strong consistency, operational ease, and ACID transactions. To the SQL world, it provides automatic sharding, automatic load balancing, and cloud-native operation. And it offers sync/async replicas, hybrid cloud apps and zero data loss for the multi-datacenter needs.

جدول زیر که در صفحه اول سایت یوگابایت آمده است هم می تواند به شما در آشنایی با این بانک اطلاعاتی نوین کمک کند :

مجتبی بنائی

دانشجوی دکترای نرم‌افزار دانشگاه تهران (yun.ir/smbanaie)، مدرس دانشگاه و فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و مهندسی داده که تمرکز کاری خود را در چند سال اخیر بر روی مطالعه و تحقیق در حوزه کلان‌داده و زیرساخت‌های پردازش داده و تولید محتوای تخصصی و کاربردی به زبان فارسی و انتشار آنها در سایت مهندسی داده گذاشته است. مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و طراحی سامانه‌های مقیاس‌پذیر اطلاعاتی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته ایشان در چند سال گذشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا