پردازش زبان طبیعی

مسابقه پیش بینی نتیجه انتخابات بر اساس داده های تلگرام

آیا سیستم های هوش مصنوعی می توانند نتیجه انتخابات ایران را پیش بینی کنند؟
در حالی که اکثر نظر سنجی ها، پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات آمریکا را پیش بینی می کردند، سیستم هوش مصنوعی MogIA نظری متفاوت داشت. همچنین Mogia در مورد سه انتخابات ریاست جمهوری اخیر و دوره های مقدماتی دموکرات ها و جمهوری خواهان نیز پیش بینی هایی انجام داده بود و در واقع هوش مصنوعی برنده واقعی پیش بینی انتخابات آمریکا بود.
اما آیا سیستم های هوش مصنوعی می توانند انتخابات ایران را پیش بینی کنند؟
به منظور پاسخ گویی به این سوال بیش از ۳۳۰ نفر از فعالان و کارشناسان هوش مصنوعی کشور در این زمینه اعلام آمادگی کردند که خروجی حاصل از این قدم بزرگ، بیش از ۳۵ سیستم هوش مصنوعی پیش بینی کننده انتخابات است.
نتایج حاصل از این سیستم ها در قسمت پیش بینی سیستم های هوش مصنوعی در وبسایت nlpcontest.com منتشر شده است.
اما آیا سیستم های هوش مصنوعی می توانند نتیجه انتخابات ایران را پیش بینی کنند؟
از روز یکشنبه هفته جاری، اولین مسابقه استفاده از تحلیل احساسی برای پیش بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، با حضور بیش از ۳۰۰ نفر شرکت کننده از اقصا نقاط ایران و جهان آغاز شد.
این مسابقه کاملا به صورت آنلاین برگزار شد. شرکت کنندگان بعد از ثبت نام در وبسایت nlpcontest.com و بررسی های اولیه، به داده های بیش از ۱٫۵ میلیون پست تلگرامی که با استفاده از telemine.me جمع آوری شده است، دسترسی پیدا کردند. شرکت کنندگان بایستی با استفاده از یک زبان برنامه نویسی، نرم افزاری طراحی کنند تا با تحلیل احساسی این داده ها، بتواند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را پیش بینی نماید. زمان پایانی برای ارسال نتایج تحلیل ها، ۸ صبح روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه بود.
تا به حال ۳۷ تیم، نتایج پیش بینی هایشان را ارائه کرده اند که از طریق nlpcontest.com/result.html قابل مشاهده است. نمودار زیر، میانگین پیش بینی های ۳۷ تیم شرکت کننده در این چالش است.
پی نوشت :
متن فوق از کانال تلگرامی مسابقه هوش مصنوعی پیش بینی نتایج انتخابات نقل شده است و مهندسی داده ضمن خسته نباشید به برگزارکنندگان این مسابقه علمی و کاربردی، تقاضامند است که  نحوه ساخت مدل پیش بینی کننده و نحوه تحلیل و سنجش احساسات تیم های برتر را برای استفاده جامعه دانشمندان داده منتشر کند.

مجتبی بنائی

دانشجوی دکترای نرم‌افزار دانشگاه تهران (yun.ir/smbanaie)، مدرس دانشگاه و فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و مهندسی داده که تمرکز کاری خود را در چند سال اخیر بر روی مطالعه و تحقیق در حوزه کلان‌داده و زیرساخت‌های پردازش داده و تولید محتوای تخصصی و کاربردی به زبان فارسی و انتشار آنها در سایت مهندسی داده گذاشته است. مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و طراحی سامانه‌های مقیاس‌پذیر اطلاعاتی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته ایشان در چند سال گذشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا