معرفی و اخبار عمومی

گوگل اسپنر : دیتابیس نوین گوگل

در سال ۲۰۱۲ مقاله ای توسط گوگل منتشر شد و در آن از پروژه گوگل اسپنر (Google Spanner) به عنوان دیتابیس توزیع شده جهانی گوگل و معماری آن صحبت شد. پروژه ای که از سال ۲۰۰۷ در این شرکت استارت خورده بود و هدف اصلی آن، غلبه بر محدودیت های مای اس کیو ال به عنوان یکی از دیتابیس های اصلی گوگل و ایجاد یک دیتابیس با اینترفیس بانکهای اطلاعاتی رابطه ای یعنی پشتیبانی از تراکنش ها و اجرای SQL‌ بود به گونه ای که مشابه با بانکهای اطلاعاتی NoSQL مقیاس پذیر هم باشد. امری که شاید تجمیع آنها در یک دیتابیس، چندان عملی به نظر نمی رسید اما با تلاش مهندسین گوگل و نیز بهره گیری از مراکز داده عظیم خود گوگل که در جای جای دنیا پراکنده شده اند، بانک اطلاعاتی رابطه ای Google Cloud Spanner به مجموعه سرویسهای رایانش ابری گوگل افزوده شد.

به کمک گوگل کلاد اسپنر، شما می توانید به راحتی یک دیتابیس رابطه ای با حجم نامحدود و پشتیبانی از SQL‌ داشته باشید و نگران ناسازگاری داده ها هم نباشید. هر چند استفاده از این دیتابیس بیشتر مناسب شرکتها و کارهای با مقیاس جهانی است اما فراهم شدن این زیرساخت، نوید بخش آینده روشنی برای کسب و کارهای بین المللی است که بدون دغدغه از مشکلات مقیاس پذیری و بزرگ شدن ناگهانی دیتابیس، به گسترش امکانات برنامه های خود بپردازند و مدیریت دیتابیس را کاملا به گوگل بسپارند.

 مقایسه رهیافت گوگل با بانک های رابطه ای و غیر رابطه ای را در شکل زیر می توانید مشاهده کنید :
نمونه ای از کاربرد این دیتابیس را در ویدئوی ۵ دقیقه ای زیر می توانید مشاهده کنید :

مجتبی بنائی

دانشجوی دکترای نرم‌افزار دانشگاه تهران (yun.ir/smbanaie)، مدرس دانشگاه و فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و مهندسی داده که تمرکز کاری خود را در چند سال اخیر بر روی مطالعه و تحقیق در حوزه کلان‌داده و زیرساخت‌های پردازش داده و تولید محتوای تخصصی و کاربردی به زبان فارسی و انتشار آنها در سایت مهندسی داده گذاشته است. مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و طراحی سامانه‌های مقیاس‌پذیر اطلاعاتی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته ایشان در چند سال گذشته است.

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا